Manželství odsouzené ke zkáze - Kapitola 34

23.11.2013 18:48

Překlad povídky Union of Doom od Steppenwoelfin. Přeloženo se svolením autorky.

-)-)-)

Kapitola 34

Když Nessa spatřila Severuse a Harryho, jak se drží za ruce, stačil jí jeden pohled na ně a vylezla ze svého portrétu, její syčivé a trhané chichotání se tiše odráželo v prázdném rámečku. Severus a Harry vešli do svého bytu. Sklonili se k sobě a sdíleli polibek.

„Ještě jeden," řekl Harry a vestoje nastavil svou tvář k druhému polibku.

„Postrádáš snad nějakou fyzickou náklonnost?" zeptal se Severus se zábleskem humoru v černých očích.

„Je to skvělý pocit, když mě políbíš," vysvětlil Harry s odzbrojující nevinností. Severus se usmál.

„Je to skvělý pocit slyšet takové ocenění," zamumlal a věnoval Harrymu další políbení.

„Víš... bál jsem se, že se budeš zlobit, že jsem roztrhal rozvodové formuláře... že by sis mohl myslet, že jsem arogantní."

„Troufám si tvrdit, že tvoje podvědomí už vstřebalo všechny ty něžné pocity, které jsem ti postupně odhaloval, i když jsem se tak moc snažil je před tebou ukrýt. Musel jsi mít určitý pocit bezpečí, ne-li jistoty. Také jsi se nedostal do Nebelvíru pro nic za nic. Musíš čas od času udělat něco na hranici pošetilé odvahy a neprozíravosti."

Harry se vesele zasmál.

„Neuvědomoval jsem si, jak prázdné bylo tohle sklepení, dokud jsem v něm neslyšel tvůj smích," poznamenal Severus. Pár okamžiků mlčky stáli těsně vedle sebe.

„Jaké bylo setkání?" zeptal se tiše Harry.

Severusovy tenké rty se ještě víc zúžily.

„Temný pán... Voldemort... tě touží vidět v červenci. Myslí si, že by to byl výborný způsob, jak oslavit tvé narozeniny."

„Takže třicátého prvního července. Řekl jsi jeho jméno."

„Ano. Udělal jsem to," řekl Severus lhostejně.

Harry se usmál .

„Nejvyšší čas."

Severus něco zarputile zabručel a jemně Harryho šťouchl.

Vyrušily je zvláštní zvuky několika hlasů vycházející ze dveří. Severus se zamračil a otevřel je. Harry byl překvapený a pobavený, když viděl, že Nessa není ve svém portrétu sama. Ve skutečnosti byl celý vyboulený všemi těmi subjekty, které opustily své obrazy a kteří se všichni snažili vejít do Nessina portrétu.

„Gratulujeme! Slavíme tvůj skutečný svazek se Severusem Snapem!" řekla Nessa Harrymu hadím jazykem a vší silou lpěla na své paličce, zatímco ostatní se ji pokoušeli vypudit taháním za ocas. Harry přeložil Nessina slova Severusovi, který zvedl oči k nebi.

Harry se zašklebil.

„Děkuji ti, Nesso," řekl Severus znuděným tónem.

Nessa sklonila hlavu k Severusovi a mrkla na něj.

„Zdá se, že strážkyně našich pokojů si docela užívá oslavu," komentoval to Severus, když zavřel dveře.

„Ještě máš nějaké to elfí víno? Měli bychom si připít na náš „skutečný svazek", jak to nazvala Nessa."

Šli k pohovce a Severus přivolal láhev vína a dvě elegantní vinné sklenky. Oběma trochu nalil.

„Na nás," řekl Severus vážně a zvedl sklenici. Pak se dva čarodějové společně navečeřeli. Harry čas od času šťouchl Severuse do nohy pod stolem. Severusovi, který nikdy předtím nebyl někomu tak blízko, se to nejdřív zdálo trapné a nepříjemné, ale nakonec váhavě šťouchl Harryho nohu na oplátku.

Jak dny ubíhaly, Harry i Severus si postupně zvykali na novou intimitu mezi nimi a na vyjadřování fyzické náklonnosti. Zvláště pro Severuse, který nikdy nebyl zrovna otevřený člověk, byl takový blízký vztah něčím úplně neznámým. Napadlo ho, jak je ironické, že měl s Harrym sex, když dovršili pouto, a přitom nevěděl vůbec nic o tom, jak by Harry reagoval na laskání intimnějšího charakteru. Věděl také, že právě oni dva nemají času nazbyt; Voldemortovo panování tlačilo životy lidí k tomu, aby si snažili užít si v nejkratším možném čase, co mohli, protože nevěděli, jestli přežijí příští měsíc, příští týden nebo i příští den, Smrtijedi totiž vraždili a zastrašovali každého, kdo neodpovídal jejich zkreslenému pohledu na svět. Nicméně Severus a Harry si byli vědomi, že uspěchat jejich vztah by bylo to nejhorší, co by mohli udělat. Také měli nespornou výhodu v tom, že byli členy silného Řádu, který Voldemortovy pohyby pozorně sledoval. A samozřejmě se s ním setkali osobně; jeho slabiny byly patrné ve chvílích, kdy se snažil předvést maximální sílu svých schopností.

Harry mezitím informoval své přátele o radostné novině; Remus jim poslal rozvážný vzkaz vyjádřující jeho potěšení; paní Weasleyová zaslala ohromující sortiment sladkostí a trvala na tom, že musí strávit Velikonoce v Doupěti se zbytkem rodiny a rodinných přátel. Hermiona byla nadšená; a Ron poněkud zděšený, ale přijímající („Tvůj manžel nikdy opravdu nebude můj šálek čaje, ale pokud se vám dvěma podaří i nadále spolu přežít, pak nezapomeňte, že jste oba pozváni na Velikonoce!").

„To je za týden," řekl Severus, prohlížejíc si pozvání paní Weasleyové. Harry si pomyslel, že vypadá tak trochu nepříjemně. Není zrovna zvyklý na pozvánky, uvědomil si.

„Ano, bude to zábava!" řekl nahlas a Severuse objal.

Byla to opravdu zábava, a to zejména pro Harryho. Severus, který příliš neoceňoval společnost a různá setkání, zůstal ve střehu, i když se snažil být civilní a méně odměřený. Hermiona při pohledu na ně jen zářila, nabízejíc jim své blahopřání. Nejlepší částí nicméně byla skutečnost, že Severus a Harry sdíleli nejen ložnici, ale i postel.

„Oni jsou manželé," řekla paní Weasleyová, když si všimla Ronova šokovaného obličeje. Hermiona se okamžitě ozvala:

„A v dnešní době společně spí i ti, co se nevzali. Například partneři-"

Ron potlačil zívnutí, zatímco Hermiona pokračovala. Odmlčela se a podívala se na něj.

„Je pro tebe snadné nad tím zívat, Rone. Víš, že se partneři stejného pohlaví vlastně ani nemohou ve většině zemí skutečně vzít?" vyštěkla. „Naštěstí je kouzelnická Británie alespoň v tomto ohledu tolerantnější."

Věnovala Harrymu a Severusovi vřelý úsměv, zatímco pomáhala připravit paní Weasleyové stůl.

„Hermiona má pravdu," řekl Remus a sledoval, jak Tonksová změnila své růžové vlasy na dlouhé červené.

„Jako vždycky," zabručel Ron. Pak se podíval na Harryho a Severuse:

„Nezničte postel a nebuďte moc nahlas."

„RONALDE WEASLEY!" vykřikly ve stejnou chvíli Hermiona a paní Weasleyová.

Severus a Harry byli oba dost nervózní, že mají sdílet postel. Když stáli v jejich malém pokoji v Doupěti, oblečení v pyžamech, Harry pohlédl na Severuse s náhlou plachostí.

„Nevadí ti sdílet postel? Myslím, my nebudeme nic dělat, jsme, ehm, budeme jenom spát, chci říct, nebudeme-"

Severus si nemohl pomoct. Vidět toho statečného Nebelvíra mumlat a hledat vhodná slova bylo prostě příliš legrační a on se rozesmál. Harry se začal smát také.

„Ne, Harry. Zatím se nechystáme mít sex. Ačkoliv..." přestal se smát a odvrátil pohled od Harryho, „nedivil bych se ti, kdybys po té konzumaci nikdy nechtěl mít se mnou sex."

Harry vzal Severusův obličej do dlaní.

„Severusi, kdy za to přestaneš cítit vinu?"

„Jsou chvíle, kdy se cítím jako násilník, zvlášť když se musím setkat s Voldemortem a ukazovat mu ty obscénní výjevy zahrnující tebe a mě. Vím, že jsi mi odpustil, ale zjistil jsem, že je mnohem těžší odpustit sám sobě."

„Násilník? Severusi, začínáš mě štvát. Po několikáté: my jsme to museli udělat. Ne jenom já. Pro tebe to muselo být ještě horší. Ty jsi musel... jednat, abych tak řekl. Navzdory tomu ses rozhodl mě chránit. Miluju tě. Věřím ti. Myslíš si, že bych tě jinak mohl milovat a věřit ti?"

„Ten druhý den jsem tě uhodil a zlomil jsem ti ruku během té hádky v mé ložnici," zamumlal Severus.

„Byla to nehoda. Neudělal jsi to schválně. Spadl jsem a pak jsem si zlomil ruku. A pokud jde o ten políček... Hodně nespravedlivě jsem tě obviňoval. Severusi... byla to pro nás oba opravdu těžká doba, ale podívej se, kde jsme teď."

Severusovy oči se vyjasnily.

Jakmile vklouzli do postele, ta rozpačitost je opustila; Harry se přitulil k Severusovi, který mu přehodil ruku kolem ramen a políbil ho na spánek. Mistr lektvarů se do tmy usmál, zjišťujíc, že je těžké uvěřit, že sdílí lůžko s někým, koho miluje; že i k němu konečně přišla láska.

Konec kapitoly 34

< Kapitola 33     Kapitola 35 >

-)-)-)

Benny, bacil, Saskyo, Vixen, grid, sam, Bobo, Achájo, weras, Nade, Májo, Eňo - vám všem patří velké díky za komentáře k překladu minulé části... Tahle kapitola byla opět zatraceně romantická (není to asi dílko určené zatvrzelým cynikům :-)), ale nebojte, v dalších kapitolách bude i špetka sexu a blížíme se ke střetu s Voldemortem. Kapitolka 35 by měla být opět do 14 dnů...

 

Zpět

Poslat komentář: Manželství odsouzené ke zkáze - Kapitola 34

Datum 27.11.2013

Vložil Eňa

Titulek :-)

Odpovědět

Božeee... Ron to zabil :D :D :D :D :D Áno, Ron bol proste perla dnešnej kapittoly :D :D :D
Romantika na dnešok úplné dokonalá :3 :3

Datum 25.11.2013

Vložil Achája

Titulek :-)

Odpovědět

Krásné , tetelím se blahem, skoro jako oni dva:-)

Datum 24.11.2013

Vložil weras

Titulek ====

Odpovědět

Tato kapitola je opět celkem krátká,takže se tam moc děje nevejde. Škoda,že nebyla víc rozvedená návštěva v Doupěti. A ano,začíná být trochu zvláštní,že to třeba Severus vydrží,když se mu Harry stulí do náručí a nic. Tak doufám,že se to třeba posune dál! Jinak úžasné!!!!!

Datum 24.11.2013

Vložil Mája

Titulek :-)

Odpovědět

Krásně slaďoučké. Mňam. Ta jejich rozpačitost je fakt roztomilá. A Ron je tak typický, že už nad ním ani nekroutím hlavou. Konečná konfrontace se nám blíží. Doufám, že do té doby kluci stihnou i nějaký pořádný sex :D

Datum 24.11.2013

Vložil Nade

Titulek ooOoo

Odpovědět

No jasně, že si o sobě myslím, že mě takováhle romantika nerozhodí. (Jsem tvrďák, ne?) A pak se přistihnu, jak se sladkobolně usmívám a snažím se rozehnat tu protivnou slzu, co se tlačí do oka.
Ron reaguje jako dítě, které žije v zatvrzelé víře, že takové zvrhlé věci se přece ve skutečnosti nedějí. Ani rodiče to nedělají, Promerlina!
Severus je trochu nečekaně rozpačitý, ale nikdo od něho neočekává, že se bude chovat jako zamilovaný puberťák. Věřím, že si brzy najde svou vlastní cestu, jak projevovat city k Harrymu, aniž by se cítil trapně.
Spíš mě děsí fakt, že datum setkání s Voldemortem je už stanoveno. Jen doufám, že se všechno nepos***.
Díky, těším se na další kapitolu.

Datum 24.11.2013

Vložil Saskya

Titulek :))))

Odpovědět

:D dnes som takú romantiku potrebovala :)
Ron to dorazil :D
pekné :) ďakujem za kapitolu :)
chlapci sa určite čoskoro trocha rozhýbu :D

Datum 24.11.2013

Vložil Bobo

Titulek hrdličky

Odpovědět

Hoši by měli méně kecat a více konat, chovají se jak dvě hrdličky, jenom vrkají, už je na čase, aby do toho praštili, i ten blbec Ron si myslí,že provozují sex.

Datum 23.11.2013

Vložil Benny

Titulek Já su hrdej ironik!

Odpovědět

Ok,fakt jsem nad Severusem kroutila hlavou.Ale odmyslím si to chování a pak se mi to líbí:DSamozřejmě Ron nezklamal a zaperlil.Těším se na sex!A moc díky za překlad