Manželství odsouzené ke zkáze - Epilog

01.04.2014 18:15

Překlad povídky Union of Doom od Steppenwoelfin. Přeloženo se svolením autorky.

-)-)-)

Překlad závěrečné části věnuji těm nějvěrnějším komentujícím, jejichž často velmi milé komentáře pro mě byly tím nejlepším povzbuzením :-)

Epilog

Vypadá jako dítě, když spí. Jeho rty jsou pootevřené. Přikrývka je shrnuta k jeho břichu a odhaluje tak nahý hrudník s jeho jizvou ve tvaru sokola. Severus se nad ním nakloní, opírá se o loket a dívá se na svého manžela. Čeká. Ale Severus Snape není trpělivý člověk. Nicméně, on umí být rafinovaný a proto ukazuje svou touhu jemnějším způsobem. Položí svou dlaň na Harryho hruď, na tu jizvu lásky, jeho tenké prsty prsty přejíždějí růžové poupě bradavky. Skloní se a políbí další jizvu, tu na Harryho čele, téměř zakrytou rozcuchanými konečky jako uhel černých vlasů. Severus čeká na chvíli, kdy Harry otevře ty krásné zelené oči. Harry se probouzí. Severus stále nemůže uvěřit tomu, že je tak šťastně ženatý a oddaný osobě, kterou nesnášel. Viděl rozpad mnoha manželství. Jeho vlastní rodiče se nemohli vystát. Slíbil si, že se nikdy neožení... Harry otevírá oči a Severus ví, co se Harry chystá udělat. Mladý čaroděj klade ruce kolem Severusova krku a tře svou tvář proti Severusově a Severus cítí, jak protahuje své tělo a vyhání spánek z jeho údů.

„-bré ráno, Seve," zívá.

Venku prší. Severus uctívá déšť. Má rád procházky venku v dešti a nevadí mu zmoknout. I Harry díky němu objevil kouzlo deště. Dřív říkal Severusovi, že by mohl nastydnout, bez ohledu na to, že magické léky pracují rychleji než ty mudlovské. Pak si uvědomil, že šaty a vlasy smyslně přilepené na vlhkou pokožku mohou být vlastně něco docela zábavného. Severus se usmívá, zatímco Harry vylézá z postele a míří do koupelny, něco si při tom pobrukuje. Severus se převalí na místo, kde ležel Harry a stulí se do teplého místečka z tělesného tepla svého manžela. Pokud někdy vstane před Harrym, pak často zjistí, že Harry dělá totéž, zahřívá se na Severusově straně lůžka, někdy s tváří pohřbenou v polštáři, dýchajíc vůni Severusových vlasů. Severus na chvíli zaboří svůj orlí nos do Harryho polštáře, pak se pomalu posadí v posteli.

-)-)-)

Později učí lektvary. Harry učí ve stejnou dobu obranu proti černé magii. Během dne se nevídají příliš často, i když jsou ve stejném hradě; nicméně tenhle hrad je obrovský a jejich učitelské role náročné. Severus je na studenty stále stejně přísný, ale už není zahořklý a naštvaný. Naopak: Severus Snape je to, co si myslel, že nikdy nebude: šťastný. A nejšťastnější je ve večerních hodinách, když se vrátí domů, buď společně s Harrym, nebo tam najde Harryho, jak na něj čeká, anebo on sám čeká na Harryho. Samozřejmě, že se čas od času hašteří a dohadují. Oba jsou docela tvrdohlaví. Severus by někdy chtěl třást svým manželem, dokud neuvidí jeho úhel pohledu. A když ho Harry dráždí , Severus na něj namíří několik neškodných, ale nadávajících kouzel. Pak se obvykle oddávají láskyplnému předstíranému souboji a většinou skončí líbáním... a ještě něčím víc.

-)-)-)

Rozhodnou se večeřet společně doma. Severus je už zpátky. Jeho rty se zkřiví do úsměvu, když k němu přilétá stříbřitý sokol a obletí ho na pozdrav. Ani si neuvědomí, že se usmívá. Prostě se to v takových chvílích stane. Dveře se otevřou a je tu zastavení, Harry zavěsí svůj plášť a přezuje se.

„Seve?" volá. Severus je připravený s hůlkou, opírá se o kuchyňskou linku. Jeho levhartí Patron se vznese, aby se setkal s jeho manželem, který brzy nato s úsměvem vejde do kuchyně.

„Ach, ty radosti domácího života," zamumlá k němu Severus škádlivě.

„Cože! Ty už se se mnou nudíš?" ptá se Harry a jeho oči září jako Brumbálovy.

„Jak se s tebou můžu nudit nebo z tebe být unavený, když mě pořád udržuješ ve střehu?" odpovídá Severus a bere Harryho do náruče.

Soužití v jejich vlastním domě bylo něco, na co si oba museli zvyknout. Sdílet domov a postel a život a mnohem víc. Severus měl strach, že jeho samotářské zvyky by mohly způsobit napětí a neshody – stejně jako v raných fázích jejich manželství; ale když se s Harrym usadil v novém domově, zjistil, že je těžké zůstat poustevníkem. Harryho smích a temperament způsobily, že se některých z těchto svých samotářských zvyků zbavil. Stejně tak ale Harry poznal, když Severus chtěl být sám. Severus jednoduše odešel do lektvarové laboratoře a Harry to pochopil. Koneckonců, on sám, Harry, měl také své chvíle, kdy toužil po samotě. Ale oba nenáviděli být sami, jeden bez druhého, delší dobu. Když Harry musel na týden navštívit Německo, kvůli setkání učitelů obrany, Severus během těch osamělých nocí spal špatně – nebo vůbec, s Harryho polštářem v náručí. I když o tom polštáři Harrymu nikdy neřekl.

Severus má rostoucí sbírku Harryho skic, včetně některých, které tajně zachránil z odpadkového koše.

„Hladový?" zeptá se Harryho, který přikývne a políbí ho.

Společně jedí a mluví o různých věcech: o výuce, o jejich studentech, o pomalé, ale stabilní obnově kouzelnického světa z účinků Voldemortovy despocie. Severus i Harry si nesou jao připomínky jizvy – Harry dvě, na čele a hrudi, a Severus značku na levém předloktí. Jizvy, které je spojují, společně s krví a láskou. Severus často otevře malou schránku v ložnici, aby se podíval na dvě lahvičky naplněné krví jejich pouta.

Po večeři připravují v knihovně materiály pro své třídy a opravují úkoly. Čas od času Severus zachytí Harryho pohled a mladý čaroděj se na něj šibalsky zašklebí. Severus se nejprve zamračí. Harry se stále usmívá a vrátí se k hodnocení esejů. Pak položí esej stranou a zírá na Severuse znovu. Severus zvedne obočí a Harry si navlhčí rty, rozpoznávajíc toto gesto jako příznivý signál. Zvedne se a kráčí ke svému manželovi. Posadí se na Severusův klín. Severusovy oči se zatřpytí a sáhne do kapsy. Vytáhne kondom a pohladí Harryho po tváři. Brzy se milují, Severusova židle skřípe, zatímco se Harry pohupuje tam a zpět na jeho klíně. Severus svírá štíhlé boky, sténá z pocitu, že je uvnitř Harryho, ale nechává kontrolu nad jejich rytmem Harrymu. Později jsou zpocení a udýchaní. Pak si dopřejí jeden ze svých vtípků a dokončí hodnocení svých esejů sedíc vedle sebe - nazí. Kdyby jen studenti věděli,pomyslí si Severus a je si jistý, že Harry myslí na totéž. Společně se osprchují, Severusovy prsty prohání mýdlovou vodu po Harryho břiše, zatímco Harry se směje a stojí na špičkách, aby mohl pokrýt každý centimetr Severusovy hlavy šamponem.

Vklouznou do postele a Severus si čte, zatímco Harry skicuje portrét čtoucího Severuse.

„Jsem tak fascinující?" zamumlá Severus.

Kouzelnická zvonkohra dvanáctkrát odbije. Černé a zelené oči se setkají.

„To je otázka," směje se Harry, „zvláště, když už znáš odpověď. Vždycky pro mě  budeš fascinující. Všechno nejlepší k výročí, Seve."

„Všechno nejlepší k výročí , Harry," řekne Severus a vřele obejme muže, který je už dva roky jeho manželem.

KONEC

< Kapitola 46

A jsme na konci :-) Osobně mám raději začátek než závěr této povídky, některé z posledních kapitol už jsou na mě až moc sladké a romantické, ale epilog se mi líbil :-) A ještě jednou - obrovský dík patří těm, které komentovaly (skoro) všechny nebo velkou část kapitol...

Původně jsem chtěla dokončit překlad do porodu, ale myslím, že do konce šestinedělí je taky úspěch :-) Ale už kvůli svým momentálním povinnostem v současnosti velké plány nemám - v příštích týdnech možná dojde na jeden krátký překlad z úplně jiného soudku i fandomu, pak bych se chtěla konečně soustředit na pokračování SK, ale uvidíme...

Doufám, že se vám povídka aspoň trochu líbila a ještě jednou velký dík za přízeň :-)

Zpět

Poslat komentář: Manželství odsouzené ke zkáze - Epilog

Datum 01.11.2023

Vložil Gmajl.cz

Titulek Díky

Odpovědět

Konec už byl děsná nuda, ale líbilo se mi, že si hned za pár dní nepadli do náruče, jak to často u těchto povídek bývá. Ale té romantiky bych vážně ubrala. Hodně ubrala, pak by to mohla být skvělá povídka. Vždycky mě to u podobných dílek mrzí, že jsou dobré po stránce vyváženosti přímé řeči, věty jsou dlouhé tak akorát, člověk vidí, že autor umí psát, tak proč čtenáře zbytečně nudí romantickými klišé? Nestačilo by naznačit, že se mají rádi?

Datum 29.03.2021

Vložil MaCecha

Titulek Diky

Odpovědět

Moc dekuji za preklad! A souhlasim s Tvym nahledem - mam radsi sarkastickeho Severuse... (nikdy Seva :/)

Datum 06.04.2021

Vložil Rocia

Titulek Re: Diky

Odpovědět

Děkuju za komentář.

Datum 12.11.2018

Vložil Falkira

Titulek Wow

Odpovědět

Wow, dala jsem to skoro na jeden zátah. Klobouk dolů nad tvým překladem. Pustit se do něčeho takového si opravdu zasluhuje uznání.
Co se týče začátku povídky, určitě bych přidala nějaká dodatečná varování, protože tam byly části, které mohou být pro někoho fakt silný "trigger."
Byla jsem moc ráda, když jsem první polovinu měla za sebou. Druhá část tou sladkostí vyvážila hrůzy té první, takže já si neztěžuji. :))
A pokud se zase do něčeho pustíš, ať už překlad nebo vlastní tvorbu, moc ráda si to přečtu. :)

Datum 27.01.2019

Vložil Rocia

Titulek Re: Wow

Odpovědět

Moc děkuji za dlouhý komentář, na varování snad někdy kouknu :-)

Datum 05.02.2018

Vložil mamba

Titulek poděkování

Odpovědět

Moc děkuju za povídku, líbilo se mi to jejich sbližování, navzdory jejich paličatosti, vlastně i díky ní :D a máš můj obdiv, že dokážeš psát i s mimčem na krku a jinak gratuluju, ikdyž už roky jdou, pořád tu děláš radost ! ! !

Datum 10.02.2018

Vložil Rocia

Titulek Re: poděkování

Odpovědět

Děkuju moc za komentář :-) Jinak psát s mimčem moc neumím, ještě tak ten překlad :-)

Datum 16.11.2017

Vložil Karin

Titulek paráda

Odpovědět

Krásné a moc dík za překlad.

Datum 30.11.2017

Vložil Rocia

Titulek Re: paráda

Odpovědět

Děkuji za komentář, potěšil :-)

Datum 11.10.2017

Vložil Blangela

Titulek Díky za překlad

Odpovědět

Bylo to super :) Opravdu ^^ hezky se to četlo na cestách, po Ostré jako sluneční světlo spíš oddechovka.

Datum 19.10.2017

Vložil Rocia

Titulek Re: Díky za překlad

Odpovědět

Díky moc za komentář :-)

Datum 03.03.2016

Vložil lenka

Titulek hezké

Odpovědět

Čtu už podruhé, povídka se mi moc líbila. Děkuji.

Datum 20.03.2016

Vložil Rocia

Titulek Re: hezké

Odpovědět

A já moc děkuji za komentář :-)

Datum 05.02.2016

Vložil MiraJane

Titulek Krásné

Odpovědět

Obrat, který povídka během kapitol nabrala mě opravdu překvapil. :D Na začátku takové depresivní a na konci sladké jako cumel..opravdu zvláštní :D Ale celkově byla povídka úžasná, dobře se četla a překlad byl skvělý :D Velké díky :)

Datum 28.02.2016

Vložil Rocia

Titulek Re: Krásné

Odpovědět

Děkuji za komentář :-)

Datum 22.06.2014

Vložil Eňa

Titulek :-)

Odpovědět

Och, no... neviem, či sa môžem počítať za najvernejších, skôr nie ako áno, ale... súhlasím s tebou, že začiatok bol lepší... ale máš môj obdiv za to, že sa ti to celé podarilo dokončiť. Ďakujem za takéto sprostredkovanie. :-)
Dodatočne ešte gratulujem k bábätku :-) :-)

Datum 15.07.2014

Vložil Rocia

Titulek Re: :-)

Odpovědět

Dodatečně děkuji za komentář i gratulaci :-)

Datum 25.04.2014

Vložil Jamie

Titulek Krása

Odpovědět

Poslední kapitoly byly vážně přeslazené, ovšem ten epilog byl povedený a strašně ňuf. Děkuji za všechna věnování, za Tvůj překlad, děkuji za vše.

Datum 26.04.2014

Vložil Rocia

Titulek Re: Krása

Odpovědět

Díky moc za komentář :-)

Datum 21.04.2014

Vložil Rocia

Titulek Díky moc

Odpovědět

všem za komentáře k poslední kapitole a epilogu... a ještě větší poděkování za všechna milá slova :-)

Datum 06.04.2014

Vložil kytka

Titulek Díky.

Odpovědět

Povídku jsem měla moc ráda. Každou novou kapitolu jsem slupla jako malinu. Poctivě jsem nekomentovala. Omlouvám se :-)
Ještě jednou moc moc děkuji a přeji hodně štěstí, ve všem.

Datum 06.04.2014

Vložil Rowene

Titulek Zajímavá povídka,

Odpovědět

přečetla jsem ji najednou, takže mám takový komplexní pocit. Ze začátku byla docela skvělá, nenávist a výčitky a pomalé oteplování to mě hodně bavilo, ale pak už tam bylo moc cukru. Co se erotiky týká, tak nejlepší pasáže byly do prvního polibku.:-) Což je hodně legrační. Díky ti, že jsi překlad dotáhla.

Datum 04.04.2014

Vložil weras

Titulek ====

Odpovědět

Taky si myslím,že ten poslední díl byl moc sladký! Ale epilog to nahradil,ten byl skvělý.Ale vlastně celá povídka byla skvělá. Protože neznám jazyky,dost dobře nemohu posoudit,jaký je překlad. Co ale mohu posoudit,je to,že se povídka četla přímo nádherně a že to je asi tím dobrým překladem! I když autorce také velký dík!!!Jinak přeji hodně štěstí Tobě i miminku!!! Je pravda,že miminka hodně rychle rostou,takže si ho užívej,co to jenom jde! Tak já si užívám i své malinkaté vnučky!! Vím,že sem budu nahlížet dost často,nejenom kvůli tomu,jestli nepřekládáš,nebo nepíšeš,ale také kvůli tomu,abych si znovu přečetla některé skvělé povídky ještě jednou!!! Velký dík!!!!

Datum 04.04.2014

Vložil Achája

Titulek :-)

Odpovědět

Souhlasím, poslední kapitoly byly poněkud sladké a ulepené:-D Ale pořád jsem radši za takový konec, než aby to dopadlo špatně. Povídka i překlad byl naprosto fenomenální, četlo se to samo.
Ještě jednou obdivné díky, že se zvládáš věnovat i nedočkavým čtenářům, když máš doma takový malý poklad:-) Ať jste všichni zdrávi a třeba zase někdy:-)

Datum 03.04.2014

Vložil Symphony

Titulek Diky za preklad!

Odpovědět

Prestoze sdilim nazor, ze kolikrat to na me bylo tak sladke, az parkrat zabolely zuby, byla to povidka, ktera se diky tvemu prekladu cetla jedna basen. A vsichni jsme ji cetli s napetim a laskou, pesti sevrene, aby to tem dvema vyslo a vsecko dobre dopadlo.Coz se nastesti vyplnilo.
Nezbyva nez gratulovat k miminku, at se vam obema dari! .)

Datum 03.04.2014

Vložil Blesk

Titulek :)

Odpovědět

Strašně moc děkuju za to, žes tuhle povídku dotáhla do konce, určitě stála za to a v tvém podání se četla jedna báseň. :) Dodatečně taky gratuluji k prckovi, hlavně hodně zdraví, na tom záleží nejvíc. :) A užij si ty chvilky, kdy "jen" přebaluješ a krmíš, až začne zkoumět, lézt, běhat, mluvit, randit... tak už si neodpočineš. :-D

Datum 03.04.2014

Vložil Trinyx

Titulek Dík

Odpovědět

Musím říct že přečíst celou povídku na jeden zátah je poněkud.. rychlý? Že bych se v kapitolách rochnila se říct nedá, ale kdo má přestat číst, když je to tak super?! :D
Musím říct že jsem našla jen pár DOBRÝCH story a tohle téma, a tohle patří k něm nejlepším. Děkuji že si ji přeložila

Datum 02.04.2014

Vložil Nade

Titulek ooOoo

Odpovědět

Díky za krásný překlad. Moc jsem si to užila a musím ti dát za pravdu, že povídka měla opravdu úžasný nástup. Epilog to všechno krásně završil.
Máš mé uznání, že jsi to při svém vytížení dokázala dotáhnout až do vítězného konce. Smekám, protože teď máš mnohem krásnější starosti. :-D

Datum 02.04.2014

Vložil Mononoke

Titulek Ďakujem

Odpovědět

Ďakujem za preklad. Je tu vidieť veľký kus práce, je čas na oddych. Deti rastú ako z vody, treba si užívať, kým sa nezačnú pýtať. "Prečo?"

Datum 02.04.2014

Vložil Mája

Titulek :-)

Odpovědět

Jsi úžasná, žes dokázala pracovat na překladu během šestinedělí. Dej si pauzu a užívej si miminka. Ti naši drobečci rostou moc rychle a je potřeba si užít každou minutu každé fáze vývoje :-)
Povídka se mi moc líbila. Nevadila mi změna Severusova charakteru, protože láska změní každého z nás. Jen ten kondom mi tam dost vadil. Tato mudlovská věc mi prostě do kouzelnického světa vůbec nesedí ;-) Ale tuhle povídku napsala mudla, tak čemu se divím, že ano :D

Datum 02.04.2014

Vložil sisi

Titulek )))

Odpovědět

jsem ráda, že si to vydržela dokončit. Omlouvám se za některé poněkud bláznivé komentáře. Celá povídka se mi moc líbila a pokaždé jsem se nemohla dočkat dalšího pokračování. je trochu smutné, když něco končí. Vlastně se mi moc líbila ta dynamika na začátku povídky, ale když to skončilo dobře nemám námitek proti povahovým změnám v Severusově postavě. Ještě jednou velký dík.

Datum 02.04.2014

Vložil Bobo

Titulek Děkuji

Odpovědět

Souhlasím s tebou, mně se taky více líbila první polovina povídky naž ta druhá, při těch posledních kapitolách už mi stály všechny chlupy na těle. Pottera bych ještě brala s tím svým chováním, i když ho mám raději temnějšího, ale Snape? To už bylo moc.
A ten závěr nebyl špatný, ale na co proboha potřebují kouzelníci kondomy, navíc dva muži, kteří si jsou věrní?
Přesto děkuji, že si nám několik měsíců, či let? překládala tuto povídku a vydržela i v době, kdy si určitě neměla moc času nebo spíše síly. Mockrát děkuji a doufám, že si ještě s překladem, či psaním neskončila.

Datum 01.04.2014

Vložil Benny

Titulek Veliká gratulace a díky

Odpovědět

Ok,snad se mohu počítat mezi nejvěrnější;D Plně s Tebou souhlasím a odkývávám-začátek příběhu a epilog jsou nejlepší.Hlavně Ti patří VELIKÉ díky za překlad.Čtyřicetsedm kapitol to je pořádný kus práce.S budoucností se nezatěžuj,budu samozřejmě doufat,že nám naservíruješ SK nebo jakýkoliv překlad,ale miminka rostou tak rychle-užívej si to,až se prcek začne batolit,chodit(natož mluvit!)nebude čas na nic;)Mějte se oba moc hezky a zase tady budu jako na koni;D