Manželství odsouzené ke zkáze - Kapitola 3

25.05.2012 17:21

Překlad povídky Union of Doom od Steppenwoelfin. Přeloženo se svolením autorky.

-)-)-)

Kapitola 3

Harry prožil tři následující dny, jako by měl ten čtvrtý umřít. Díval se na ty tři dny jako na úplně poslední, které si může opravdu užít a cítit se svobodně. Manželství se Severusem Snapem mu připadalo jako propast nebo vězení, z kterého nemůže uniknout, dokud Voldemort nebude poražen. A nikdo neví, jak dlouho to bude trvat. Co když to budou roky? Desetiletí? Všechny v tuhle chvíli nenáviděl. Brumbála za to, že se mu pořád vměšuje do života. Snapea za to, že je sadistický a krutý. Rona a Hermionu, protože si užívali svůj nový vztah milenců, a totéž platilo pro Lupina a Tonksovou. Zdálo se mu, že každý z jeho nejlepších přátel nebo známých tak ve Voldemortem zamořeném světě může někde čerpat útěchu a posilu.

Posledního dne dostal zprávu od madam Pomfreyové, která ho žádala, aby za ní zašel do nemocničního křídla. Když přišel, provedla mu několik testů pro kontrolu jeho krve a zdravotního stavu.

„Před krevním vázacím obřadem je to povinné," vysvětlila mu. „Předtím dokonce vázaní účastníci tiskli svá krvácející zápěstí k sobě, ale od toho už bylo naštěstí z bezpečnostních důvodů upuštěno. Člověk nikdy neví – jde hlavně o to, jestli jeden nebo oba z účastníků netrpí něčím, co má vliv na krev. Severus tu už včera byl – všechno má  v pořádku."

Harry byl brzy také poslán pryč s čistým štítem. V noci usnul v slzách a probudil se jen o tři hodiny později. Ležel v posteli až do snídaně. Dobby mu přinesl jídlo a zmizel připravit Severuse na svatbu. Harry uvažoval, jak by Dobby mohl splnit svůj úkol, aniž by skončil na plátky nebo na kostičky. K jeho úlevě se ale skřítek brzy nato vrátil, vyzbrojený celou armádou kartáčů, oblečení a různých doplňků. Harry se Dobbyho váhavě zeptal na Severusovu náladu.

„Mysleli jsme, že by nás mohl zabít jediným pohledem," vypískl Dobby, „profesor Snape byl hrozně naštvaný a my jsme se pokusili vykartáčovat mu vlasy..."

Harry polkl.

„Pokusili jste se... ehm... učesat mu vlasy?"

„Podařilo se nám to, až když jsme mu řekli, že bychom museli dojít pro pana ředitele," zašeptal Dobby a roztáhl šaty, které byly střízlivě šedé perlové barvy. Venku vesele svítilo slunce a vůbec se nestaralo o trápení čekající na Harryho.

Dobby se kolem Harryho točil dobrou hodinu a dokonce zavolal Winky, která se konečně dostala přes svou závislost na máslovém ležáku, aby poskytla druhý názor. Dívala se na Harryho a přitiskla si ruce k hrudi.

„Nádherné!" vydechla. Dobby se rozzářil. Harry si tiše povzdechl.

Cesta k Brumbálově pracovně byla jednou z nejhorších, které kdy zažil. Zdálo se, že jeho nohy jsou během té cesty stále těžší a těžší a v krku jako by měl nějakou bouli. V očích ho píchalo a hrudník se mu bolestivě svíral směsicí bezmocnosti a hněvu. Strnule řekl heslo chrliči před schody k Brumbálově kanceláři. Dveře byly otevřené; Brumbál a Severus už tam byli společně s vysokou čarodějnicí, který měla na starost pořádání obřadů. Stoly a židle byly z místnosti odstraněny a vznikl tak velký prostor. Dokonce i Fawkes chyběl.

„Ach, Harry, můj chlapče. Prosím, pojď dál. To je paní Natálie Greenová; bude vás oddávat, vykoná vázací obřad a bude vás provázet celým tím procesem."

Harry ji pozdravil a pak se podíval na Severuse, který mu pohled chladně vrátil. Mužovy vlasy už nevisely po stranách jeho obličeje. Byly sčesané dozadu a padaly mu přes ramena v měkkých čistých vlnách. Jeho šaty, stejně perlově šedé jako Harryho, mu velmi dobře padly a zvýrazňovaly jeho vysokou mrštnou postavu. Severus mu věnoval ledově hořký úsměv a odhalil tak bílé zuby.

„Jaká čest, Pottere," řekl s nevraživostí vsakující se do každého slova, zejména do toho posledního.

Brumbál vrhl na mistra lektvarů napůl prosebný, napůl podrážděný pohled a elegantním gestem naznačil, že Harry by se měl postavit vedle Severuse. Harry poslechl. Cítil vlny nenávisti vyzařující ze Severuse. Sám se teď cítil prázdný a otupělý. Brumbál pomalu zavřel dveře své kanceláře. Ticho bylo těžké. Zdálo se, že i Greenová vycítila, že tady vůbec nejde o šťastnou událost. Harry věděl, že je důvěryhodná, což byl důvod, proč si ji Brumbál vybral, a že pravděpodobně byla informována o situaci. Nicméně její tvář zůstala neutrální a její chování bylo přátelské a nápomocné.

Svatební obřad byl velice krátký, trval asi jen sedm minut. Harry a Severus opakovali repliky po čarodějnici. Severusův hlas byl chladný a plochý. Harry předpokládal, že jeho vlastní hlas zní stejně. Brumbál všechno vážně sledoval a z jeho modrých očí zmizelo jiskření. Byly vyměněny jednoduché zlaté prsteny objednané Brumbálem. Severus se neobtěžoval na Harryho ani podívat, když chytil Harryho levou ruku a nasadil mu prsten. A pustil Harryho ruku tak rychle, jako kdyby měl strach z kontaminace.

„Můžete se políbit," dokončila Greenová.

„Raději bych ho zabil než políbil," procedil mezi zuby Severus.

„Severusi," řekl Brumbál ostře. Harry zrudl a zíral do zdi. Greenová ukázala vynikající sebekontrolu a ignorovala tu zlomyslnou poznámku.

„Pánové, mohu vás požádat, abyste laskavě podepsali manželskou smlouvu?"

Zvedla kus pergamenu. Brumbál přivolal konferenční stolek. Severus se podepsal jako první. Vrazil brk Harrymu, který se podepsal také. A nakonec přidal svůj podpis Brumbál, potvrzujíc tak svou roli svědka. Greenová pečlivě složila pergamen a mávla hůlkou. Zmizel ve sprše jisker.

„Ministerstvo manželství automaticky zaregistruje. Přejete si hned pokračovat s vázacím obřadem nebo byste raději krátkou přestávku?"

„Hned" řekl stroze Severus. Harry přikývl. Brumbál přešel ke dveřím a otevřel je, aby přizval Poppy Pomfreyovou dohlédnout na obřad spojený s odebráním krve.

Novomanželé byli požádáni, aby se zuli – vázací obřad byl vždy prováděn naboso jako symbolem přirozenosti a také skromnosti tváří v tvář takové silné a intimní formě magie.

„Prosím, posaďte se na zem a držte se za ruce," pokynula jim Greenová. Harry a Severus udělali, co jim bylo řečeno, svírajíc své ruce. Čarodějnice nakreslila hůlkou tmavě červené kruhy kolem jejich levých kotníků.

„Kruhy zmizí poté, co naplníte pouto," vysvětlila. Harry věděl, že odkazovala k té uvedené konzumaci. Jeho žaludek trochu poskočil a aniž by si to uvědomil, křečovitě stiskl Severusovu ruku. Severus svou ruku prudce rozevřel a donutil tak Harryho uvolnit sevření. Greenová vytáhla dvě dlouhé jemné jehly. Jejich hroty byly naostřené.

„Severusi Snape, rozhodl jste se být ochráncem Harryho Pottera; budete tedy bodnut touto jehlou první, a váš partner po vás."

Severus vyhrnul rukáv na levé paži a odhalil tak značku Smrtijeda. Greenová zachovávala profesionalitu, v její tváři se nic nezměnilo, když umístila mělkou nádobku pod Severusovu ruku. Posadila se a ponořila jehlu do Severusovy žíly. Madam Pomfreyová nespustila ze Zmijozela oči. Ale Severusova tvář byla prázdná, nedal najevo sebemenší známku bolesti, zatímco krev pomalu stékala do mísy, stisk jeho prstů kolem Harryho nezesílil. Odebírání krve trvalo pět minut. Pak Greenová zahojila Severusovo zápěstí a otočila se k Harrymu s druhou jehlou v ruce, zatímco madam Pomfreyová odložila stranou první jehlu. Harry si byl jistý, že je bledý. Odhalil levé předloktí a podařilo se mu potlačit vzdech bolesti, když jehla vnikla do jeho kůže. Bylo to bolestivé, ale dalo se to zvládnout. Harry byl rád, že se mu povedlo vyhnout se tomu, aby podruhé zmáčkl Severusovu ruku a dal tak najevo nepříjemné pocity. Nakonec byla jehla vytažena a jeho rána uzdravena. Byla přivolána malá zlatá miska; Greenová zamumlala zaklínadlo nad Harryho a Severusovou krví. Zvedla nádobky a ve stejnou dobu nalila jejich obsah do misky. Z jejího středu vyšlehl červený jazyk plamene.

„Albusi," řekla čarodějnice a ředitel školy přišel dopředu s krásnou baňkou ozdobenou rubíny, perlami a malými barevnými korálky. Vytáhl zdobnou zátku a Greenová dovnitř přelila smísenou krev. Brumbál baňku uzavřel a utěsnil ji kouzlem, pak následovalo ještě Nerozbitné kouzlo.

Nakonec museli dva čarodějové ruku v ruce třikrát obejít místnost v kruhu, s čarodějnicí kráčející za nimi a prozpěvující ochranná kouzla v latině. Zanechávali za sebou zářící zlatou stopu; změnila se a pomalu zmizela, když byla tři kola dokončena. Severus mstivě zaryl své nehty do Harryho dlaně, když mladý čaroděj kráčel vedle něj, ne dost, aby to skutečně bolelo, ale dost, aby vyjádřil svou nelibost. Harry upřeně zíral před sebe, roky bolestných zkušeností a nutnosti vydržet nepříjemné mu to pomáhaly snést.

Vázací obřad skončil podepsáním jiného pergamenu, vázací smlouvy, a požehnáním od čarodějnice. Ona a madam Pomfreyová pak čaroděje opustily, Harry a Severus zůstali s Brumbálem, který s vážností studoval jejich tváře.

„Navzdory těmto okolnostem vám přeji vše nejlepší, Harry a Severusi. Postarejte se o sebe – a jeden o druhého, chlapci moji."

Každého z nich zvlášť objal. Harry málem začal křičet, když na něj přišla řada.

Pak bylo všechno díkybohu za nimi a on a Severus stáli venku na chodbě a dávali si dobrý pozor, aby se na sebe náhodou nepodívali.

„Předpokládám, že byste měl jít se mnou, seznámit se s vaším novým... domovem," řekl Severus napjatým a naštvaným hlasem.

Harry raději neřekl nic.

„Místo trucování pojďte se mnou, Pottere," zasyčel Severus a kráčel pryč.

Harry ho následoval. Vůbec si nedokázal představit, jak by za dva týdny měli jejich pouto naplnit.

Konec kapitoly 3

< Kapitola 2       Kapitola 4 >

-)-)-)

Především děkuji za milé komentáře k předchozí kapitole anneanne, Martě, silvince, kali, bacil, em, Saskye, Máje, Profesor(ovi), Nade i Erumoice :-) Jak jste si určitě všimly, Severus zůstává mírně řečeno protivný - a to je příští kapitolu čeká naplnění manželství. Asi moc neprozradím (viz shrnutí), když napíšu, že romantické to zrovna nebude... Ta kapitola by měla být nejpozději do deseti dnů, ale doufám, že ji stihnu dřív :-)

Zpět

Poslat komentář: Manželství odsouzené ke zkáze - Kapitola 3

Datum 17.06.2015

Vložil sisi

Titulek spojeni krví

Odpovědět

Dobře si vzpomínám na vázací obřad Vinnetoua a Old Shatterhanda. Takže to je opravdu velmi stará magie. Jenže Old Shatterhand měl za manželku dostat krásnou Nšo-či, ale neuchránil ji před zloduchem Senterem. A tak zůstali sami. " Bratře!" a odjeli do západu slunce. No v knížce to bylo jinak, tam pili krev smíchanou s vodou z misky. Ale ten západ slunka tam hrál tu romantickou složku. Jen aby Harry se Severusem našli tu správnou cestu a vydali se po ní. Perfektní překlad dík.

Datum 02.06.2012

Vložil Profesor

Titulek ...

Odpovědět

Uhm, drsný začátek. Jsem opravdu zvědavá, co bude dál.

Datum 28.05.2012

Vložil bacil

Titulek :-)

Odpovědět

No tak tohle bylo něco. Harrymu to nezávidím,ale věřím, že vše dopadne dobře.
Budu se moc těšit na pokračování :-)

Datum 26.05.2012

Vložil raven9

Titulek ...

Odpovědět

Ti skřítci tedy měli odvahu:-)
Chudák Harry a po tomhle čekat na svatební noc. ou ou

Datum 26.05.2012

Vložil silvinka

Titulek :)

Odpovědět

teda ten Severus byl na ránu a teď mají spolu hupsnout do postele. To asi bude "romantika". Nádherný překlad a těším se na pokráčko.

Datum 26.05.2012

Vložil Erumoice

Titulek :-)

Odpovědět

Z toho chladu pomalu přejíždí člověka mráz po zádech. Vůbec Harrymu tu svatební noc nezávidím. Ale budu se na ni těšit :)

Datum 26.05.2012

Vložil kali

Titulek :)

Odpovědět

Och a kdože je tu ten dospělý Severusi?No sem zvědavá,jak si povedou dál,děkuji za překlad:D

Datum 26.05.2012

Vložil keishatko

Titulek ouuuu

Odpovědět

ako ja vážne milujem Severusa, ale tentoraz by sa mohol nejako prekonať, keď počas noci ublíži Harrymu myslím, že mu nebude len tak ľahko odpustené :/

Datum 25.05.2012

Vložil Mája

Titulek :-)

Odpovědět

Zajímavý rituál. Ta svatba na přítomných musela zanechat hluboký dojem :-) Chudák úřednice. Já bych tam tedy rozhodně být nechtěla. Je mi Harryho líto a Severuse bych nejraději nakopala.
Díky za pěkný překlad.

Datum 25.05.2012

Vložil Blesk

Titulek :-/

Odpovědět

Teda, Severus je tady fakt na zabití. Jeslti se takhle choval při svatebním obřadu, tak mám pocit, že ho o svatební noci bude muset Harry umlátit. A hned po něm Brumbála, který by nebyl Brumbál, kdyby do všeho nestrkal svůj zlomený nosánek... :-P Ale překlad super, nadšeně budu čekat na další díl. ;-)

Datum 25.05.2012

Vložil anneanne

Titulek Noooooooooo,

Odpovědět

rozhodně nemůžou tvrdit že měli až moc romantickou svatbu.A teď ještě přežít svatební noc, bez Adavy ..................a pak.
Sakra já jsem zvědavá jak to bude dál.

Datum 25.05.2012

Vložil Saskya

Titulek :-)

Odpovědět

snáď to prežijú v zdraví a bez väčších následkov :-D
veľa šťastia, chlapci.
veľmi pekné :)

Datum 25.05.2012

Vložil saxí

Titulek .-)

Odpovědět

super kapitola, už se těším na další :-)

Datum 25.05.2012

Vložil em

Titulek hp

Odpovědět

Cool. Miluju ten příběh.