Manželství odsouzené ke zkáze - Kapitola 33

14.11.2013 18:29

Překlad povídky Union of Doom od Steppenwoelfin. Přeloženo se svolením autorky.

-)-)-)

Kapitola 33

Uběhlo několik dní, ale Severus stále neřekl Harrymu o svém novém Patronovi. Říci to Harrymu by ho obnažilo a odhalilo jeho pocity – tím si byl jistý. A Harry by byl určitě zděšený. Znechucený. Zdálo by se mu, že Severus je opravdu Voldemortovým nástrojem, že je stejně perverzní, jakého ho Voldemort chtěl mít. Možná by si vzpomněl na noc, kdy dovršili své pouto a považoval by ho za násilníka. Severusovi se při takových myšlenkách stahovala hruď, i když slabý hlásek se zároveň snažil bojovat s jeho pesimismem, šeptal mu, že Harry by takhle vůbec nereagoval. Že Harry ho má rád. Víc než rád. Že Harry ho škádlí a ani trochu neprotestuje při jeho flirtování – právě naopak... A proč vlastně Brumbál vypadal tak optimisticky? Severus zavrtěl hlavou. Tenhle čaroděj se svým jedinečným vhledem do lidských citů věděl. A řekl toho víc, než se Severuse zeptal, jestli miluje Harryho; a Severus Snape, chladný a vyrovnaný mistr lektvarů, zkušený nitrozpytec, to nemohl popřít. Ani nemohl zabránit transformaci svého Patrona. Severus praštil pěstí do stolu. Půjde k Harrymu. Teď hned. A řekne mu o Patronovi; a kdyby se snad Harry odvážil klást další otázky, pak by se ujistil, že je Harry ani nevysloví. On byl Severus Snape a věděl, jak lidi umlčet. Jenže Harry nebyl „lidé".

Harry mezitím také přemýšlel. Nějak se prostě dokázal zamilovat do hrozivě vyhlížejícího mistra lektvarů. Více než jednou se málem políbili. Neodvážil se příliš doufat, že Severus by k němu mohl cítit totéž, ale kdyby se nepokusil udělat další krok, nikdy by se to nedozvěděl, a čas se krátil. Brzy bude muset čelit Voldemortovi. Chtěl, aby Severus ještě předtím věděl o jeho pocitech, i když riskoval, že bude naprosto odmítnut a možná by to rozbilo i jejich přátelství. Ale Severus by ho mohl donutit vypít Veritasérum a Harry by nebyl schopný lhát. Známé zaklepání na dveře způsobilo, že mu srdce začalo tlouct rychleji.

Severus zaklepal na dveře. Nebyl vůbec nervózní. Byl klidný a vyrovnaný jako vždycky. Alespoň se o tom snažil přesvědčit sám sebe.

„Pojď dál," zavolal Harry melodicky. Severus otevřel dveře dokořán a vstoupil. Harry ležel na své posteli a četl si. Měl na sobě džíny a tričko a jeho bosé nohy byly zamotané v povlečení. Zdálo se to tak nespravedlivé – že tento kvetoucí mladý muž byl jeho manžel a musel nést na ramenou takovou zátěž místo toho, aby si užíval života. I když, Harry vlastně kolem Severuse vypadal velmi šťastně a spokojeně. Třeba právě teď se na něj usmíval. Sklouzl z postele, položil ruce na Severusova ramena a díval se mu do očí. Zčervenaly mu tváře. Studovali jeden druhého. Pak Harry jemně políbil Severuse na čelo. A na jeho zakřivený nos. Na bradu. Na jeho tváře. Severus se ani nepohnul, oči však odhalovaly jeho vnitřní bouři. V místnosti bylo naprosté ticho. Stejně jako když tančili, vše se zdálo tajit dech v očekávání. Zelené a černé oči si vyměnily otázky, požadujíce odpovědi. A pak se Harryho rty setkaly se Severusovými v tom nejsladším políbení, plachém, ale slibujícím mnohem víc dalších polibků. Severus zavřel oči, rozhodnutý vážit si toho okamžiku a uložit ho co nejhlouběji do paměti, jeho rty odmítly opustit Harryho. Harry ho líbal a Severus polibky opětoval. Trochu se odtáhli a upřeně na sebe hleděli. Severus se přitiskl k Harrymu a pomalu klesli na postel, a Harry byl potěšený a nadšený, když pokračovali v  líbání. Severus umístil své tělo mezi Harryho stehna. Jeho ruce sevřely Harryho ramena a on líbal Harryho s rostoucí vášní, nakonec vklouzl jazykem do těch horlivých a svěžích úst, kde ho uvítal stejně nedočkavý jazyk. Právě byli ponořeni do dalšího vášnivého polibku, když Severuse vyrušila palčivá bolest na levém předloktí. Harry okamžitě rozpoznal prázdný výraz na Severusově tváři. Něžně přitiskl Severusovu hlavu na svou hruď a Severus si povzdechl. Pak se rychle posadil.

„Musím jít," řekl neochotně, vzrušený a udýchaný.

„Vrať se brzy, Severusi," zašeptal Harry a pevně ho objal, „a opatruj se."

„Budu."

Severusův pohled ještě chvíli prodléval na Harrym a pak vyšel z místnosti, s hábitem těsně obtahujícím jeho tělo.

Harry zůstal ve svém pokoji, úplně ohromený a přemožený svými pocity. Několikrát si přejel prstem přes rty. Nemohl tomu uvěřit. Ten výraz v Severusových tmavých očích... všechny ty pocity a ta živost v nich... Šel do knihovny a pokoušel se číst, ale bez úspěchu. Snažil se cvičit soubojové pohyby. Vzdal to. Ty polibky... Sklíčeně si sedl na Severusovu oblíbenou pohovku a jeho pozornost upoutala Severusova košile přehozená přes židli. Vstal a vzal košili do ruky. Přitiskl tvář do měkkého materiálu a vdechoval vůni jejího nositele. Stále s košilí v ruce se vrátil do knihovny a horečně prohledával komodu, kam Severus ukládal důležité dokumenty. Nakonec našel to, co hledal. Opustil knihovnu o pět minut později a něco odhodlaně zastrčil do kapsy. Ve tváři měl rozhodnost. Přešel k pohovce a obratně složil Severusovu košili, ještě jednou ji podržel proti své tváři, než ji opatrně uložil na židli, přes kterou byla přehozena. Přistoupil k polici, na níž stála lahvička s jeho a Severusovou krví. Uctivě ji vzal do ruky a hleděl na tmavě rudou tekutinu. Pak ji vrátil zpátky a s úsměvem přejel prstem přes svůj snubní prsten. Podíval se už poněkolikáté na hodinky, nemohl to vydržet déle; nemohl čekat, až se Severus vrátí do jejich pokojů, musel jít a vidět ho co nejdřív. Vyběhl z jejich bytu a spěchal po schodech nahorů, ven z hradu. Když se dostal na okraj areálu, kde se Severus obvykle přemisťoval, byl celý zadýchaný. Jakmile byl na místě, střídavě kroutil svýma rukama a hrál si s lemy na rukávu, přecházel sem a tam a čekal, až se Severus přemístí. Konečně bylo slyšet povědomý zvuk přemisťování; Severus nakonec dorazil. Harry se otočil a podíval se do černých očí. Severus byl unavený a bledý.

„Harry," řekl překvapeně, jeho únava byla náhle pryč.

Harry vzal Severusův obličej do dlaní a vřele ho políbil na ústa.

Ten polibek byl pevný, naplněný sladkostí lásky i kouzlem nevinnosti.

Severus byl tichý, ohromený spontánností a nenuceností Harryho polibku. Pak mu polibek jemně vrátil a odtáhl se, hledajíc v Harryho zelených očích nějaké odpovědi.

Harry sáhl do kapsy a vytáhl mnoho roztrhaných kousků pergamenu.

„Rozvodové papíry," řekl. „Roztrhal jsem je, když jsi odešel. Pokud mě budeš chtít, chci zůstat s tebou."

Rozevřel dlaň a kousky papíru se snesly na zem.

„Budeš mě chtít, Severusi?"

Severusova tvář byla vzrušená.

„Co... co přesně se mi snažíš říct, Harry?" zeptal se pomalu.

„Že tě miluju, samozřejmě," řekl Harry a znělo to trochu naštvaně.

„Harry," zašeptal Severus a přitiskl svého manžela blíž k sobě, „já tě taky miluju. Ale jsi si jistý, že jsem to, co chceš, Harry? Že chceš zůstat ženatý a svázaný se mnou, s někým, s kým je dost těžké pořízení?"

„Ano," řekl Harry a oči mu zářily. „Nebyl bys Severus Snape, kdyby to s tebou nebylo těžké. Nebelvíři mají docela rádi výzvy."

„V tom případě..." zašeptal Severus, políbil Harryho na čelo a odhrnul mu z čela vlasy, odhalujíc tak jeho jizvu.

„V tom případě...?" napovídal Harry, rozpoznávající jejich dialog z koulovačky.

„V tom případě..."

„Ano?"

„V tom případě ti musím něco ukázat."

„Ukaž mi to."

„Můj Patron se změnil. Teď je to levhart a má na čele tvou jizvu."

„Tvůj Patron se změnil? Kvůli mně? Má mou jizvu?"

Brumbál sledoval, jak hrdý levhart a majestátní sokol uhánějí k hradu, ten druhý letěl ochranitelsky nad prvním. Když se rozplynuli, uviděl siluety dvou kouzelníků, jednu vysokou a druhou o něco menší, jak stojí v objetí. Pak se oddělili, vzali se za ruce a pomalu zamířili k hradní budově. Fawkes tázavě natáhl krk, když ředitelnu naplnil hlasitý výbuch mudlovské disco hudby. Phineas Black to okamžitě vzal jako signál návštívit Grimmauldovo náměstí, pobavit tamější prázdnou místnost kousavými poznámkami o Brumbálově hudebním vkusu. Brumbál odněkud vyhrabal mangový nanuk.

„Dvě změny Patrona, které je nutné hlásit Řádu, můj milý ptáčku!" zasmál se. Fawkes se rezignovaně rozplynul v plamenech.

Konec kapitoly 33

< Kapitola 32     Kapitola 34 >

-)-)-)

Spíše krátká, ale důležitá a opět náležitě romantická kapitola :-)  Bobo, Blesk, weras, Achájo, Benny, Nade, bacil, Májo a Jamie - vám všem patří velký dík za komentáře k překladu předešlé části! Další kapitolka by měla být opět do 14 dnů...

Zpět

Poslat komentář: Manželství odsouzené ke zkáze - Kapitola 33

Datum 16.11.2017

Vložil Karin

Titulek paráda

Odpovědět

Krásna kapitolka.

Datum 03.12.2013

Vložil sisi

Titulek !

Odpovědět

tak teď je to tak napínavé a hezké až i dojemné. Vůbec se nemohu dočkat pokračování. Pochvala za překládání.

Datum 20.11.2013

Vložil Eňa

Titulek Jooo

Odpovědět

Je mi ľúto, že som sa taaak dlho neukázala... ďakujem za ten skvelý preklad... konečne to prišlo až do štádia, ktoré sme všetci taak dlho očakávali :)

Datum 18.11.2013

Vložil Mája

Titulek :-)

Odpovědět

Konečně! Harry do toho vlétl po hlavě jako správný nebelvír. To gesto s rozvodovými papíry bylo úžasné :-) A šmírák Brumbál s mangovým nanukem a diskoškou byl tou pravou třešničkou na dortu. Mňam :D

Datum 16.11.2013

Vložil Nade

Titulek ooOoo

Odpovědět

Jsem nadšená, že pro jednou mezi nimi nedošlo k žádnému nedorozumění. Přesto že se toho oba obávali, nakonec to dopadlo skvěle.
A Brumbál, co si pouští mudlovské disco na plné pecky? Pecka! Myslím, že odněkud se vynořila i discokoule a barevná světla. :-D
Díky, těším se na pokračování.

Datum 15.11.2013

Vložil weras

Titulek =====

Odpovědět

Jak lehce Harry přesvědčil Severuse o své lásce! To by se mu ovšem nepodařilo,kdyby Severus nepřiznal svou lásku k Harrymu!! Bylo to úžasné!!! Z rovna tak úžasní jsou jejich noví patroni. Jen mě mrzí,že kapitola nebyla delší. Sotva se začínám tetelit v ději,končí. Ale o to víc se těším na pokračování!!! Velký dík!!!!!!!!!

Datum 15.11.2013

Vložil Achája

Titulek :-)

Odpovědět

No to je nádhera:-)

Datum 15.11.2013

Vložil Bobo

Titulek ??!!

Odpovědět

To si snad Voldy dělá prdel ne? Co je má otravovat v takové chvíli. A Snape je stejnak zbabělec, nikdy nevyrukuje s ničím první, vždy si počká na zbrklého Pottera, který mu hned všechno vyslepičí a ten se potom jenom veze.
Patron s jizvou - to tu ještě nebylo - uchechtla jsem se.

Datum 15.11.2013

Vložil sam

Titulek hp

Odpovědět

děkuji za další díleček

Datum 15.11.2013

Vložil grid

Titulek Wow!

Odpovědět

Krásna kapča. Vďaka za skrášlenie dnešného zamračeného dňa.

Datum 14.11.2013

Vložil Vixen

Titulek :-)

Odpovědět

Chvíli jsem se bála, že se to Sevovi jen zdá. Nikdy jsem nebyla tak vděčná Hadí tváři, že Seva povolal.
A změna patronů?! Jsem zvědavá jestli bude popsáno jak Řád na ni zareaguje ;-)
Moc se těším na pokráčko :-*

Datum 14.11.2013

Vložil Saskya

Titulek :))))

Odpovědět

krásne, čo viac dodať :) ďakujem za kapitolu :)

Datum 14.11.2013

Vložil bacil

Titulek :-)

Odpovědět

Uf tak oba se odhodlali si říct co k sobě cítí. A Harryho gesto s roztrhaním těch rozvodových papírů byl ten správný krok.
Jejich patroni jsou úžasní.
Krásná kapča a moc se těším na pokračování :-D

Datum 14.11.2013

Vložil Benny

Titulek :-)

Odpovědět

Když pořádný polibek tak i s vyznáním lásky:)Merline,bylo to sladké(až moc),ale dnes jsem sacharidy ještě neměla:DMoc pěkné a díky za překlad